3 elementer i haven, som fuglene elsker

Fuglebad i haven
3 elementer i haven, som fuglene elsker
Henrik Andersen
-
17/03/2023
-

Er du glad for fugle? Så kan du med fordel overveje, hvordan du lokker flere af dem til din have. Så kan du sidde på afstand og iagttage dem i haven. Det kræver blot, at du ved, hvordan du lokker fuglene til – og det får du en oversigt over herunder, så du kan invitere dine fjerklædte venner indenfor.

1: Fuglebad

Fugle elsker at bade og drikke vand, så et fuglebad er den perfekte måde at lokke fuglene til haven på. Et fuglebad kan være en simpel skål, men det kan også være en lidt mere avanceret version, som har en pumpe, der skaber et smukt lille springvand, sætter vandet i bevægelse og tiltrækker endnu flere fugle.

Et fuglebad er altså ikke bare en god måde at lokke fuglene til på – det kan også skabe et flot og æstetisk udtryk i din have, hvis du vælger den helt rigtige model. Du kan se en oversigt over de bedste fuglebade her. Der er noget for enhver smag, og det kræver typisk ikke lang tid at montere fuglebadet, når først du har købt det.

2: Fuglehus

Fugle bygger reder, og de skal helst være placeret et sikkert sted, hvor de kan være i fred sammen med deres unger. Et fuglehus er derfor den oplagte løsning, når fuglene skal bygge rede og opdrage deres unger. Et fuglehus er en god måde at tiltrække fugle til din have, især hvis du placerer den i et område med masser af træer og buske.

Du kan få mange forskellige former for fuglebade, og du kan vælge selv at give dig i kast med projektet. Du kan dog også vælge at købe et, som allerede er bygget. Det er ofte ikke den dyreste investering, og der er mange typer at vælge mellem. Fra de helt simple, klassiske fuglehuse til mere avancerede modeller.

3: Et foderbræt

Et foderbræt til fugle er en god måde at tiltrække flere forskellige fuglearter til din have. Du kan købe færdige fuglebrætter eller lave et eget ved hjælp af en træplade og et par kroge til at hænge maden på. Fugle elsker frø, nødder og korn, så sørg for, at der er en blanding af forskellige typer mad på dit foderbræt.

Et foderbræt fungerer på samme måde som en fodertavle, og du kan placere det på forskellige steder i haven. Du kan eksempelvis placere foderbrættet på en trægren eller et stativ, men sørg for, at det er placeret med sikker afstand til rovdyr som eksempelvis katte. Du kan også overveje at dække foderbrættet med et tag.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!